Hlášení – 12. týden 2022

Všem našim občanům, kteří se připojili k podpoře ukrajinských běženců a v minulých dnech poskytli městu materiální podporu na základě výzvy velice děkujeme. Nyní bychom rádi požádali pouze o postele, palandy či gauče. Mohou být i bez matrací.
Prosíme občany, kteří by mohli uvedené věci zapůjčit nebo darovat, aby se nám co nejdříve ozvali na radnici na tel. 416814114 nebo se zastavili osobně. Děkujeme vám předem za projevenou pomoc a případné nabídky. Co můžete poskytnout si odneseme a odvezeme.

Základní a mateřská škola Hoštka oznamuje zápis dětí do 1. třídy, který proběhne v úterý 5. 4. 2022 od 13:00 do 16:00 hod. v 1. patře školy. K zápisu se dostaví děti narozené mezi 1. 9. 2015 a 31. 8. 2016. S sebou si vezměte rodný list dítěte a váš občanský průkaz. Děti s odloženou školní docházkou a narozené do 31. 8. 2015 k zápisu znovu nejdou, pouze se jejich rodiče dostaví vyřídit potřebné formality. Více informací získáte na tel. č. 416 814 145.

Informujeme spoluobčany, že nové výše ročních poplatků za odvoz komunálních odpadů jsou zveřejněny na webu města www.hostka.cz. Částky za vybraný typ a četnost svozu je třeba uhradit nejdéle do 31. 3. 2022. V této souvislosti připomínáme, že specifikační list na svoz odpadu měl být odevzdán ještě koncem ledna, nicméně nám dosud od řady spoluobčanů nedorazil. Žádáme je proto, aby se na radnici co nejdříve zastavili k jeho vyplnění nebo alespoň zavolali a specifikovali vybranou četnost svozu odpadu s velikostí a počtem nádob. Specifikační list je na webu města k dispozici pro vyplnění a odeslání také on-line.
Současně si dovolujeme naše občany upozornit, že nálepky na vývoz popelnic pro rok 2021 platí až do 31. března 2022. Do této doby, tedy do konce března, obdržíte od svozové firmy složenky na úhradu odpadů pro rok 2022. Po zaplacení složenky si novou nálepku na letošní rok budete moci vyzvednout na radnici.

Vyzýváme rodiče nově narozených dětí (od 3.6.2021 do současnosti), pokud se chtějí zúčastnit Vítání občánků města Hoštky, které se uskuteční v pondělí dne 25. dubna 2022, aby na radnici doručili osobně či elektronicky (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) vyplněnou přihlášku k účasti, kterou lze nalézt na webu města www.hostka.cz v sekci Dokumenty, oddílu Formuláře.
Nutnost vlastního přihlášení je dána zákony č. 111/2009 Sb. o základních registrech, ve znění p. p., a č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů, ve znění p. p., kterými došlo ke zpřísnění a omezení využívání osobních údajů. Proto již radnice není oprávněna rozesílat pozvánky na vítání občánků bez předchozí vlastní žádosti rodičů.
Vítání občánků je určeno pro děti do 2 let věku s trvalým bydlištěm na území města Hoštky (trvalé bydliště i v době narození). Uzávěrka přihlášek je 18. dubna 2022.

Začátkem ledna se uskutečnilo slosování ústřižků ze sběrného dvora odpadů za poslední čtvrtletí roku 2021 o poukázky na nákupy zboží. K vyzvednutí zbývá poukázka v hodnotě 1944,- Kč za 3. místo pro držitele zeleného ústřižku s razítkem melounu č. 6. Výhra je po jeho předložení k dispozici do konce března na radnici.

Český svaz žen Hoštka vás srdečně zve na Dětský duhový karneval, který se uskuteční v sobotu 26. 3. 2022 od 15:00 hod. na sále radnice v Hoštce. Čeká na vás skvělá zábava, soutěže, diskotéka, odměny, občerstvení je zajištěno. Vstupné je dobrovolné.

Dne 1. dubna se v Hoštce a okolí uskuteční část druhého kola seriálu Mistrovství České republiky v automobilových orientačních soutěžích. V době mezi 20:00 – 24:00 hodinou bude cca 15 automobilů projíždět městem a přilehlým okolím při dodržování dopravních předpisů. Naše spoluobčany prosíme o dbaní zvýšené opatrnosti.