Hlášení – 52. týden 2019

Město Hoštka bude začátkem příštího roku podávat žádost o další dotaci na kompostéry pro naše občany či majitele nemovitostí. V případě získání dotace bychom mohli zájemcům bezplatně nabídnout až 2 ks kompostérů, každý o objemu 900 l. Žádáme občany, aby svůj zájem o kompostéry co nejdříve sdělili na radnici, a to nejpozději do 31. 1. 2020, abychom věděli o kolik kusů z dotace požádat. Ti, co získali pouze jeden kompostér z první dotace si mohou požádat ještě o další. Děkujeme za váš zájem o snižování nákladů na ekologickou likvidaci biologicky rozložitelných odpadů.

Oznamujeme, že u občanů, kteří mají vývoz komunálního odpadu ve středu dne 1.1. 2020 (modrá, zelená a černá) bude probíhat v náhradním termínu, a to v sobotu 4.1.2020. Zároveň prosíme občany, aby popelnice byly přistaveny v den svozu do 6 hodin ráno.

Občané, kteří využívají užitkovou vodu z rozvodu závlahy, mohou svou spotřebu za rok 2019 od nynějška hradit na radnici.

Sběrný dvůr odpadů bude o svátcích uzavřen, a to konkrétně ve dnech 25. 12. 2019 a 1. 1. 2020.

Na Nový rok dne 1. 1. 2020 jste srdečně zváni na tradiční výstup na Sovici se srazem ve 13:00 hod. u lípy v Kochovicích. Občerstvení si vezměte s sebou.

Dne 1. 1. jste také srdečně zváni na premiérovou novoroční Lasershow, která se uskuteční v 18:00 hod. na Náměstí Svobody v Hoštce. Novoroční přípitek je pro dospělé i děti zdarma.

V rámci těšení na Ježíška máte možnost o Štědrém dni v době od 16 do 17 hodin navštívit betlém v kostele sv. Otmara. Děti si jistě rády prohlédnou jesličky, případně vyslechnou vánoční příběh. Půlnoční mše bude o Štědrý den již ve 22 hod v kostele ve Štětí. V Hoštce bude na první svátek vánoční slavnostní mše od 9 hod v kostele sv. Otmara. Na Štěpána, což je druhý svátek vánoční, vás zveme na zpívání koled u jesliček, od 14 hod. u sv. Otmara.

Město Hoštka vás srdečně zve na Taneční odpoledne spojené se slavnostním otevřením zrekonstruovaného sálu radnice, které se uskuteční dne středu 15. 1. 2020 od 15:00 hod. Všem účastníkům zahraje dechová kapela Pozdní sběr, kterou již známe z nedávného rozsvícení vánočního stromku. Přijďte si zatancovat, posedět, poslechnout si dobrou muziku nebo se jen podívat na nově opravený sál.

Vzhledem k nutným změnám ve způsobu kódování signálu televizních stanic, které byly nařízeny zákonem, byl i poskytovatel kabelového televizního připojení – společnost Trionet nucen přikročit k postupným úpravám. Je třeba provést výměnu přijímací krabičky (tzv. set-top boxu) pro požadovanou novou normu s kódováním H.265/HEVC, kterou si můžete pořídit přímo od Trionetu. Ti zákazníci, kteří si v nedávné době zakoupili nový televizor, tak si mohou sami ověřit, že nové televize zmíněné kódování H.265/HEVC podporují.

Závěrem si vám dovolujeme za Hošteckou radnici popřát klidné a pohodové vánoční svátky, plné lásky a porozumění.