Hlášení – 2. týden 2020

Město Hoštka bude začátkem příštího roku podávat žádost o další dotaci na kompostéry pro naše občany či majitele nemovitostí. V případě získání dotace bychom mohli zájemcům bezplatně nabídnout až 2 ks kompostérů, každý o objemu 900 l. Žádáme občany, aby svůj zájem o kompostéry co nejdříve sdělili na radnici, a to nejpozději do 31. 1. 2020, abychom věděli o kolik kusů z dotace požádat. Ti, co získali pouze jeden kompostér z první dotace si mohou požádat ještě o další. Děkujeme za váš zájem o snižování nákladů na ekologickou likvidaci biologicky rozložitelných odpadů.

Občané, kteří využívají užitkovou vodu z rozvodu závlahy, mohou svou spotřebu za rok 2019 hradit na radnici.

Město Hoštka vás srdečně zve na Taneční odpoledne spojené se slavnostním otevřením zrekonstruovaného sálu radnice, které se uskuteční ve středu dne 15. 1. 2020 od 15:00 hod. Všem účastníkům zahraje dechová kapela Pozdní sběr, kterou již známe z nedávného rozsvícení vánočního stromku. Přijďte si zatancovat, posedět, poslechnout si dobrou muziku nebo se jen podívat na nově opravený sál.

Ve čtvrtek 16. 1. jste od 17:00 hod. zváni do radničního sálu na školení řidičů pro naše občany, které je zdarma. Přijďte se seznámit s novinkami v pravidlech silničního provozu a oživit si získané znalosti.

Dne 9. 1. bude v 18:00 hod. v kostele sv. Šimona a Judy ve Štětí provedena pěveckým sborem z Kralup n/L Česká mše vánoční.  Všichni jsou zváni na nevšední kulturní a duchovní zážitek.

Vzhledem k nutným změnám ve způsobu kódování signálu televizních stanic, které byly nařízeny zákonem, byl i poskytovatel kabelového televizního připojení – společnost Trionet nucen přikročit k postupným úpravám. Je třeba provést výměnu přijímací krabičky (tzv. set-top boxu) pro požadovanou novou normu s kódováním H.265/HEVC, kterou si můžete pořídit přímo od Trionetu. Ti zákazníci, kteří si v nedávné době zakoupili nový televizor, tak si mohou sami ověřit, že jejich televize zmíněné kódování H.265/HEVC podporuje.

Spolek Mája zve rodiče s dětmi ve věku 2 až 6 let na „Hravé cvičení“, které se koná každé úterý až do 5. května, vždy od 16:00 do 17:00 hod.

Spolek Mája zve především děti od 2 do 6 let na „Výtvarnou dílnu“, která slouží pro rozvoj dovedností a pobyt v kolektivu před nástupem do školky a školy. Lekce se konají každou středu od 16:00 do 17:00 hod. Po skončení aktivity mají děti volnou hernu.

Spolek Mája zve rodiče s miminky a batolátky na kurzy „Cvičení s láskou“ v rámci rovnoměrného psychomotorického vývoje dětí. Na kurzy je potřeba se předem nahlásit.

Bližší informace ohledně všech akcí spolku Mája získáte na tel.: 721 417 738 nebo na e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Centrum Mála vás zve na nové lekce jógy pro ženy Mohendžodáro od února 1x za dva týdny v pondělí. Na výběr budou lekce pro nováčky i pro pokročilé. Dále jste zváni na kurzy Intuitivní kresby, která se uskuteční v pátek 10. 1. od 17:00 do 19:00 hod. a následně vždy po 14 dnech. Na oba kurzy je třeba se předem nahlásit na tel.: 724 978 398 nebo na e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., kde získáte i bližší informace.