Hlášení – 30. týden 2020

Srdečně jste zváni do obřadní místnosti hoštecké radnice na zasedání zastupitelstva města Hoštky, které se uskuteční dne 29. 7. 2020 od 18:00 hod. Předmětem jednání bude hodnocení letošního rozpočtu a projednání nového územního plánu města.

Z důvodu dokončované rekonstrukce fotbalové plochy nadále trvá zákaz vstupu do areálu fotbalového hřiště z důvodu bezpečnosti. Děkujeme za pochopení.

Hoštecká městská knihovna bude uzavřena v období od 13. 7. do 12. 8. 2020.

Informujeme naše spoluobčany, že znovu funguje služba Senior Doprava pro místní občany od 70 let věku nebo držitele průkazu ZTP nebo ZTP/P s předchozím objednáním na tel. č. 702 152 201 mezi 9:00 až 15:00 hod. v pracovních dnech nebo na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., popř. osobně v kanceláři Sociální služby na náměstí Svobody 208.

V tomto měsíci se uskutečnilo slosování ústřižků ze sběrného dvora odpadů za 2. čtvrtletí 2020. 1.místo – dárkové poukázky na nákup zboží v hodnotě 1.500,- Kč získává žlutý ústřižek s úředním razítkem č. 23, 2.místo – dárkové poukázky na nákup zboží v hodnotě 1.000,- Kč získává žlutý ústřižek s úředním razítkem č. 10 a 3.místo – dárkovou poukázku na nákup zboží v hodnotě 500,- Kč získává žlutý ústřižek s úředním razítkem č. 87. Ceny si výherci mohou vyzvednout po předložení výherního ústřižku do 2.10.2020 na radnici.

Na Malešově u čísla popisného 106 pro vás společnost Weiss & Wild provozuje nové zahradnictví, ve kterém naleznete velký výběr substrátů, rašeliny a mulčovací kůry. Dále zde můžete objevit i sortiment ovocných i okrasných dřevin a květin, včetně trvalek. Prozatímně je otevírací doba každý pátek a sobotu od 9:00 do 17:30. Těšíme se na vás. 

V rámci zamýšlené rekonstrukce kostela sv. Jiří v Malešově se jeho majitel obrací na naše občany s prosbou o zapůjčení nebo okopírování dobových fotografií, obrazů a dalších vyobrazení malešovského kostela. Své materiály můžete přinést na radnici k zapůjčení nebo okopírování.

V rámci výročí 40 let od otevření ZŠ a MŠ Hoštka si dovolujeme požádat naše občany o vypůjčení vzpomínkových fotografií vážících se k sídlu školy v době, kdy zde ještě nestála, a také k samotnému procesu její výstavby. O zapůjčené materiály budeme pečovat s opatrností nebo si je pouze okopírujeme a obratem vrátíme. Předem vám děkujeme.

Štětský farní úřad zve všechny zájemce na svatojakubskou poutní mši, která se uskuteční na Jakubův svátek v sobotu 25. 7. od 10:00 hod. v kostele sv. Jakuba Většího ve Vetlé. Samotný kostel je zajímavý překvapivým architektonickým řešením sestávajícím ze čtvercového dvojlodí posazeného na jeden střední sloup.