Hlášení – 22. týden 2021

 

Vážení spoluobčané, naše město se zapojilo do projektu Efektivní a moderní komunikace obcí se Sdružením místních samospráv ČR, díky němuž získá naše město elektronickou úřední desku – dotykovou obrazovku, jež nahradí aktuální papírovou verzi. V rámci projektu bude zpracována také koncepce, která nám pomůže zlepšit naši komunikaci směrem k veřejnosti – k Vám. Abychom co nejvíce vyhověli Vašim požadavkům, můžete si dotazník snadno vyplnit na internetu prostřednictvím webových stránek města nebo si dotazník v papírové formě můžete vyzvednout na radnici, a třeba i na místě vyplnit.

V měsíci dubnu se uskutečnilo slosování výherních ústřižků ze sběrného dvora odpadů za 1. čtvrtletí 2021. K vyzvednutí zbývá 1. místo – poukázky na nákup zboží v hodnotě 1.500, - Kč získává růžový ústřižek s razítkem č. 11. Cenu si výherce může vyzvednout po předložení výherního ústřižku do konce letošního června na radnici.

Kino ve Štětí oznamuje zahájení promítání od 1. 6. 2021 k Mezinárodnímu dni dětí, a to s americkým animovaným komediálním filmem Trollové: Světové turné za 60,- Kč. O den později bude následovat americký akční film Pro balík prachů. Ve čtvrtek a pátek to bude úspěšný český film Bábovky a o víkendu pak nový americký oscarový animovaný snímek pro celou rodinu DUŠE (v sobotu ve 3D a v neděli ve 2D). Začátky všech představení jsou od 18:00 hod. Promítací sál může být prozatím vytížen pouze na polovinu své kapacity. Při vstupu se prokážete buď písemným čestným prohlášením, platným potvrzením o podstoupeném testu, popř. jiným stanoveným způsobem.

Český svaz žen Hoštka a Město Hoštka vás zvou v sobotu 12. 6. na Velešickou pouť. Mše v kostele sv. Antonína Paduánského se uskuteční od 9:00 hod a po skončení mše bude požehnáno všem poutníkům a jejich dopravním prostředkům.
Oblíbené dílničky následují od 10:00 hod. Součástí pouti bude dále soutěž o nejlepší muffiny, prodej perníku, soutěže pro děti a samozřejmě i nezbytné občerstvení.

Základní kynologická organizace Hoštka a Fire Rescue Štětí s Klubkem Hoštka si dovolují pozvat děti všech věkových kategoriích v sobotu dne 12.6. mezi 13 - 16:00 hod. na kynologické cvičiště v Hoštce v ulici Hřbitovní na akci Děti pro děti aneb rodiče sebou.
Zábavnou formou se naučíte základy první pomoci, můžete si vyzkoušet překážkový běh, vyrobit si medaile, procvičit se v hudbě, nechat si namalovat obličej nebo se vyfotit ve foto koutku. Současně se můžete podívat na mládežníky našeho cvičáku a poradit se, jak se starat o psa, a co vše to obnáší.
Přijďte poznat jiný hezký kout naší Hoštky a podpořit děti, co vám chtějí udělat krásné odpoledne. Odměny a skvělá zábava pro celou rodinu zaručena.

Spolek za rozvoj obce Malešov organizuje v sobotu 12. 6. od 19:00 do 1:00 hod. na malešovské návsi akci Maškarní Pod širým nebem ve stylu pohádky. Zahraje Vivasong Víťi Vávry a můžete se dále těšit na soutěž, na překvapení, a také na kvalitní a chutné občerstvení. Vstupné v masce 50,- Kč a bez masky 70,- Kč. Akce se bude řídit aktuálním hygienicko-epidemiologickým režimem.

Klubko Hoštka Vás srdečně zve v úterý 8.6. 2021 od 17:00 do 18:30 hodin do Centra Mája na RODIČOVSKOU KAVÁRNU na téma DĚKUJI, MAMI A TATI, které se týká hledání dalších postojů vůči svým dětem při zachovaní nezbytné výchovné rodičovské role. Přihlašovat se můžete mailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na telefonu 771 170 492 až do 7.června.

V pátek 4. 6. 2021 se na novém hošteckém hřišti uskuteční od 17:30 hod. fotbalový zápas naší staré dobré gardy s mužstvem z Lovečkovic. Všichni jste srdečně zváni.