Vážení spoluobčané, vládou České republiky bylo nařízeno dodržování povinnosti nosit zahalená ústa a nos rouškou nebo jinou formou ochrany.

Žádáme všechny občany, aby dodržovali odstup od dalších osob minimálně 2 metry. Dále aby všichni bez rozdílu při jednání na úřadech, na poště, v obchodech a při nezbytném osobním styku s jinými osobami používali roušku, nebo zakrytí nosu a úst složeným šátkem, šálou nebo jinou látkou. Občané bez zakrytí nosu a úst nebudou na městském úřadě obslouženi.

Vládou České republiky byla na základě požadavků seniorů změněna vyhrazená prodejní doba v obchodech pouze pro občany od věku 65 let výše. Prodejní doba vyhrazená seniorům byla nově stanovena mezi 07:00 až 09:00 hod. Mějte na naše seniory ohled a v této době nechte nakupovat pouze je.

Hoštecká pobočka České pošty má také vyhrazenu otevírací dobu pro seniory nově od 07:00 do 09:00 hod. Dále Česká pošta seniory informuje že důchody určené k výplatě v pondělí a úterý 23. a 24. 3. nebudou vydávány na přepážce hoštecké pobočky, ale doručovatelky vám je zanesou až domů, abyste nemuseli vycházet z domova.

Městský úřad zajistí seniorům, o které se nedokáže postarat rodina nebo sousedé, pomoc při zvládání základních životních potřeb, včetně nákupů potravin a nezbytných léků. Telefonní linka, na které se dá tato bezplatná služba objednat je: 724 277 774.