Hlášení – 16. týden 2020

Městský úřad s ohledem na stávající situaci a vyhlašovaná opatření nadále pro veřejnost funguje v omezeném režimu. Prosíme občany, aby pro dotazy a vyřízení svých záležitostí využívali telefonní linku 416 814 114 nebo e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a osobní návštěvu nejprve dohodli na uvedených kontaktech. Osobní návštěvy budou probíhat ve dnech pondělí a středa v časech 10:00 – 11:00 hod. a 15:00 – 17:00 hod.

Užitková voda měla být sice k dispozici od začátku dubna, ale vzhledem k rozsahu projevených závad na páteřním vedení rozvodu závlahy se její spuštění stále odsouvá. Alespoň si zkontrolujte, že máte uzavřené ventily na svém přívodu.

V důsledku nastalé situace proběhne zápis dětí do 1. třídy ZŠ a MŠ Hoštka bez osobní přítomnosti dětí a rodičů. Na webových stránkách školy skola.hostka.cz jsou k dispozici formuláře Žádost o přijetí do základní školy, Žádost o odklad školní docházky a Dotazník pro rodiče budoucího prvňáčka. Formuláře si můžete stáhnout na stránkách školy nebo vyzvednout u ředitele školy v době od 8 do 12 hodin. Vyplněnou žádost doručte škole v termínu od 1. 4. do 17. 4. 2020 datovou schránkou, e-mailem, ale pouze s uznávaným elektronickým podpisem, což obyčejný e-mail není, dopisem, osobně řediteli od 8:00 do 12:00 hod. nebo do schránky u hlavního vchodu školy. Pokud bude zákonný zástupce žádat o odklad, připojí k žádosti o odklad školní docházky Doporučení školského poradenského zařízení (pedagogicko-psychologické poradny či speciálně-pedagogického centra) a Doporučení odborného lékaře (dětský lékař…). K žádosti o přijetí prosíme o přiložení vyplněného dotazníku pro rodiče budoucího prvňáčka (není podmínkou k přijetí). Rozhodnutí o přijetí vám bude zasláno do konce dubna prostřednictvím pošty. Schůzka budoucích prvňáčků a rodičů s učiteli prvních tříd proběhne na konci školního roku. O přesném termínu budete informováni na stránkách školy, případně emailem. Děkujeme za spolupráci a těšíme se na naše budoucí žáčky.

V pondělí dne 6.4. 2020 proběhlo slosování ústřižků ze sběrného dvora odpadů za 1. čtvrtletí 2020. 1.místo - dárkové poukázky na nákup zboží v hodnotě 1.666,- Kč získává žlutý ústřižek s razítkem hrušky č. 122. 2.místo – dárkové poukázky na nákup zboží v hodnotě 1.166,- Kč získává žlutý ústřižek s razítkem hrušky č. 51. 3.místo – dárkovou poukázku na nákup zboží v hodnotě 666,- Kč získává žlutý ústřižek s razítkem hrušky č. 197. Ceny si výherci mohou vyzvednout po předložení výherního ústřižku do 10.7.2020 na radnici po předchozí telefonické dohodě na tel. 416 814 114.

Z důvodu současné mimořádné situace nebude ve sběrném dvoře odpadů prozatím probíhat soutěž Ústřižkovka a tedy ani nebudou do odvolání vydávány slosovací kupóny.