Hlášení – 43. týden 2020

Na základě nařízení vlády je omezena otevírací doba MěÚ Hoštka pro veřejnost. Otevřeno je v pondělí a středu 10:00 - 11:00 hod. a 13:00 – 17:00 hod. V případě jakýchkoli dotazů se na nás neváhejte obrátit, a to buď na telefon 416814114 nebo email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
Se zpřísněním mimořádných opatření zůstává až do odvolání uzavřena městská knihovna.
Celoplošné přerušení školní docházky platí v hoštecké základní škole prozatím do začátku listopadu, tedy včetně započítání podzimních prázdnin. Výuka je realizována distančním způsobem. Mateřská škola je nadále otevřena a funguje v obvyklém režimu.
Na základě nouzového stavu obnovuje město Hoštka službu rozvozu obědů, nákupů základních potravin a nezbytných léků pro seniory nebo případně i občany, kteří jsou v karanténě. Vláda na jaře doporučovala osobám starším 70 let nevycházet po dobu trvání nouzového stavu mimo svá obydlí, s výjimkou návštěvy zdravotnického zařízení za účelem zajištění neodkladné zdravotní péče. Senioři jsou totiž nejohroženější skupinou obyvatel. Městský úřad Hoštka proto zajistí těmto osobám, o které se nedokáže postarat rodina nebo sousedi, a dále osobám v karanténě, pomoc při zvládání základních životních potřeb, včetně nákupů potravin a léků. Telefonní linka, na které se dá tato bezplatná služba objednat je 702 152 201. Rovněž dezinfekce máme dostatek a můžete si jí vyzvednout na radnici nebo v případě zdravotních omezení požádat o dovoz.
MUDr. Zámečníková oznamuje, že otevírací doba ordinace v pondělí, středu a čtvrtek bude od 7:30 do 12:00 hod., a to až do konce nouzového stavu. V ordinaci budou ošetřování pouze akutní pacienti jen po předchozím tel. objednání. V čekárně mohou být současně pouze 3 osoby, a to 1 přicházející, 1 čekající na objednané vyšetření a 1 odcházející. Odběry krve budou prováděny pouze na základě doporučení ordinace MUDr. Zámečníkové. Odběry krve doporučené jinými lékaři nebudou prováděny. Plánovaná objednaná vyšetření diabetiků, Quickův test a preventivní prohlídky budou prováděny podle původních platných termínů. Nadále trvá, že pacienti s respiračními příznaky konzultují svůj stav pouze telefonicky a řídí se dle doporučení lékaře. Prosíme, aby pacienti omezili v době trvající pandemie své návštěvy ordinace na minimální míru. Pacienti s chronickými obtížemi musí do ordinace předem zavolat, a to na telefonní číslo 416814148.
Hoštecká pobočka Centra D8 nabízí zdarma okamžitou pomoc žákům 1. a 2. stupně základní školy formou doučování, konzultací a pomoci při vypracování domácích úkolů v době distanční výuky. Další informace získáte u Hedviky Rambouskové na telefonu 771 163 936.
Česká pošta, pobočka Hoštka, oznamuje změnu otevírací doby od měsíce října. V pondělí a středu je otevřeno od 13:00 do 18:00 hod. a v úterý, čtvrtek a pátek od 8:00 do 12:00 a odpoledne od 13:00 do 14:00 hod.
Plánovaná odstávka dodávky elektrické energie, která se měla v obci Malešov uskutečnit v pátek 30. 10. 2020 se z důvodu současné pandemie ruší.
V termínu od 2. do 13. 11. bude probíhat oprava silnice od odbočky na Mastířovice do Vetlé. Náhradní trasa bude vedena přes obce Svařenice a Vrbice. Součástí opravy silnice bude i uzavírka úseku po dobu několika dní.