Hlášení – 44. týden 2020

 

Z důvodu pozitivního testu zaměstnance mateřské školy a na základě doporučení krajské hygienické stanice bylo zřizovatelem rozhodnuto o dočasném uzavření mateřské školy v Hoštce, a to od pondělí 2. 11. na prozatímní dobu jednoho týdne.

Na základě nařízení vlády je omezena otevírací doba MěÚ Hoštka pro veřejnost. Otevřeno je v pondělí a středu 10:00 - 11:00 hod. a 13:00 – 17:00 hod. V případě jakýchkoli dotazů se na nás neváhejte obrátit, a to buď na telefon 416814114 nebo email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Se zpřísněním mimořádných opatření zůstává až do odvolání uzavřena městská knihovna.

Na základě nouzového stavu obnovuje město Hoštka službu rozvozu obědů, nákupů základních potravin a nezbytných léků pro seniory nebo případně i občany, kteří jsou v karanténě. Městský úřad proto zajistí těmto osobám, o které se nedokáže postarat rodina nebo sousedi, a dále osobám v karanténě, pomoc při zvládání základních životních potřeb, včetně nákupů potravin a léků. Telefonní linka, na které se dá tato bezplatná služba objednat je 702 152 201. Rovněž dezinfekce máme dostatek a můžete si jí vyzvednout na radnici nebo v případě zdravotních omezení požádat o dovoz.

MUDr. Zámečníková oznamuje, že otevírací doba ordinace v pondělí, středu a čtvrtek bude od 7:30 do 12:00 hod., a to až do konce nouzového stavu. V ordinaci budou ošetřování pouze akutní pacienti jen po předchozím tel. objednání. V čekárně mohou být současně pouze 3 osoby, a to 1 přicházející, 1 čekající na objednané vyšetření a 1 odcházející. Odběry krve budou prováděny pouze na základě doporučení ordinace MUDr. Zámečníkové. Odběry krve doporučené jinými lékaři nebudou prováděny. Plánovaná objednaná vyšetření diabetiků, Quickův test a preventivní prohlídky budou prováděny podle původních platných termínů. Nadále trvá, že pacienti s příznaky respiračního onemocnění konzultují svůj stav pouze telefonicky a řídí se dle doporučení lékaře. Prosíme, aby pacienti omezili v době trvající pandemie své návštěvy ordinace na minimální míru. Pacienti s chronickými obtížemi musí do ordinace předem zavolat, a to na telefonní číslo 416814148. 

Hoštecká pobočka Centra D8 nabízí zdarma okamžitou pomoc žákům 1. a 2. stupně základní školy formou doučování, konzultací a pomoci při vypracování domácích úkolů v době distanční výuky. Další informace získáte u Hedviky Rambouskové na telefonu 771 163 936.

V Malešově je nadále v provozu zahradnictví u č.p. 106, které navíc rozšířilo svou otevírací dobu. Otevřeno je v úterý, středu a čtvrtek od 14:00 do 17:30 hod. a v pátek a sobotu do 9:00 do 17:30 hod. V malešovském zahradnictví poblíž areálu Agro naleznete velký výběr ovocných i okrasných dřevin a květin, včetně trvalek, okrasných cibulovin, a také substrátů, rašeliny a mulčovací kůry. Případné dotazy a individuální objednávky či přání můžete směřovat na tel. 603 924 117.

V sobotu 31. 10. se uskuteční sběr drobných nebezpečných odpadů. Mobilní sběrna bude přistavena v Malešově u obchodu mezi 8:20 – 8:35, ve Velešicích u zastávky mezi 8:40 – 8:55 a v Kochovicích u bývalé prodejny mezi 9:00 – 9:15 hod. Přijímána nejsou elektrická zařízení, nebo velkoobjemový odpad, které se dávají do sběrného dvora, ale můžete odevzdávat použité oleje, olejové filtry, zbytky barev, ředidla, různé druhy chemie, staré léky, akumulátory a staré zářivky. V této souvislosti připomínáme, že hoštecký sběrný dvůr odpadů bude ve středu 28. 10. na státní svátek uzavřen.

Plánovaná odstávka dodávky elektrické energie, která se měla v obci Malešov uskutečnit v pátek 30. 10. 2020 se z důvodu současné situace ruší. Odstávka bude uskutečněna 12. 11. od 12:30 do 15:00 hod.

V termínu od 2. do 13. 11. bude probíhat oprava silnice od odbočky na Mastířovice do Vetlé. Náhradní trasa bude vedena přes obce Svařenice a Vrbice. Součástí opravy silnice bude i uzavírka úseku po dobu několika dní.