Hlášení – 10. týden 2021

Od 8. do 9. 3. 2021 je ve Hřbitovní ulici uzavřen železniční přejezd z důvodu opravy odvodnění na komunikaci. Uzavírka proběhne od 9:00 hod. 8. 3. do 17:00 hod. 9. 3.

Otevírací doba Městského úřadu Hoštka zůstává beze změn vyjma čtvrtka, kdy je úřad pro veřejnost uzavřen. Současně však doporučujeme občanům, aby upřednostnili jiné formy komunikace, tedy telefon či e-mail nebo datovou schránku. Pro případnou osobní návštěvu se vybavte respirátorem třídy FFP2/KN 95 nebo vyšším. U vstupu je pro použití občany instalována nezbytná dezinfekce na ruce.

Město Hoštka na základě dalšího nouzového stavu obnovuje službu zajištění nákupů základních potravin a nezbytných léků pro seniory a osoby se zdravotním omezením, případně občany, kteří jsou v karanténě. Městský úřad zajistí od pondělí 8. 3. 2021 osobám, o které se nedokáže postarat rodina nebo sousedi, pomoc při zvládání základních životních potřeb, včetně nákupů potravin a léků. Telefonní linka, na které se dá tato bezplatná služba objednat je 702 152 201. Rovněž dezinfekce máme dostatek a můžete si jí v případě potřeby vyzvednout na městském úřadu.

Město Hoštka zveřejnilo na stránkách města v sekci Program rozvoje města a také ve vývěskách přehled opatření do Programu rozvoje města na roky 2021 až 2024. Výčet jednotlivých akcí zohledňuje výsledky dotazníkového šetření. K jednotlivým akcím se můžete vyjádřit a připomínkovat je. Bohužel pandemická situace nám neumožnila do poslední chvíle uskutečnit kulatý stůl s veřejností. Akce můžete připomínkovat do 17. 3. 2021 na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Městská knihovna je i nadále pro čtenáře uzavřena.  Bezkontaktní vypůjčení knih bez vstupu do knihovny si můžete domluvit na odkazu, který je uveden na webových stránkách knihovny na www.hostka.cz, nebo osobně s knihovnicí paní Zdenou Kocourkovou.

Praktická lékařka MUDr. Jana Zámečníková oznamuje, že zájemci o očkování proti covid-19 ve věku 70 let a starší, a také držitelé průkazu ZTP se mohou registrovat v její hoštecké ordinaci na tel. čísle 416 814 148.

Smluvní firma na svoz odpadů se současné době potýká s personálním zajištěním posádek svozových vozů z důvodu řady karanténních opatření svých zaměstnanců. Žádáme proto občany o porozumění, pokud nebudou odpady odvezeny v době, na kterou jsou zvyklí. Děkujeme za pochopení.