Hlášení – 20. týden 2021

SČVaK oznamují přerušení dodávky vody v Malešově od 25. 5. 22:00 hod. večer do 26. 5. 6:00 hod. ráno. Náhradní cisternové zásobování vodou bude zajištěno.

V minulém měsíci se uskutečnilo slosování výherních ústřižků ze sběrného dvora odpadů za 1. čtvrtletí 2021. K vyzvednutí zbývá 1. místo – poukázky na nákup zboží v hodnotě 1.500, - Kč získává růžový ústřižek s razítkem č. 11. Cenu si výherce může vyzvednout po předložení výherního ústřižku do konce letošního června na radnici.

Spolek Hoštecké děti ve spolupráci s městem Hoštka vás zve na Pohádkové putování pořádané ku příležitosti dne dětí, a to v sobotu 22. 5. 2021. Start bude v Kochovicích u lípy kdykoli během dne, nicméně do cíle je nutné dorazit do 17:00 hod., kdy plnění úkolů na trase zabere cca 1-2 hodiny. Trasa je bezbariérová, je bez dozoru a s sebou si vezměte psací potřeby a pití. Současně prosíme o dodržování menších, nejlépe rodinných skupinek a o dodržování platných hygienických opatření.

Pravidelné očkování psů proti vzteklině a ostatním nákazám proběhne ještě ve Velešicích a v Malešově, a to ve středu 19. 5. v obvyklých časech (ve Velešicích od 15.00 do 16.00 hod. a v Malešově od 16.00 do 17.30 hod.).
Současně si majitel může požádat o načipování psa, pokud jeho pes ještě čip nemá. Očkování proti vzteklině a načipování jsou ze zákona povinná pro všechny psy nad 3 měsíce věku. Číslo čipu se jménem psa a kontaktem na majitele je vhodné nahlásit na radnici. Důvodem je snadnější identifikace psa v případě jeho zaběhnutí. Cena samotného očkování proti vzteklině na prodlouženou dobu 3 let je 100,- Kč, cena kompletní vakcinace i proti ostatním infekcím je 170,- Kč, ta ale musí být opakována každý rok. Očipování psa stojí 200,- Kč. Vezměte si sebou očkovací průkaz. Na místě si můžete u veterináře zakoupit i další běžné veterinární přípravky.