Hlášení – 31. týden 2021

 

V pondělí 9. 8. 2021 se v čase okolo 15:15 hod. poběží Hoštkou část úseku mezinárodní akce Mírový běh, a to z Mnichova Hradiště do Litoměřic. Běhu se může zúčastnit úplně každý. V Hoštce se poběží z náměstí Svobody přes Lindův dvůr, kolem školy, kolem sportovního areálu až na parkoviště k silnici u naučné stezky. Tam bude pochodeň předána a běžec bude pokračovat do Litoměřic.
Upozorňujeme naše občany, že v termínu od 2. do 18. 8. je uzavřena městská knihovna. V této době proběhne povinná revize knižního fondu a kompletní úklid. Po znovuotevření budou pro čtenáře připravené nové knihy z doplňkového souboru z litoměřické městské knihovny.

V minulém měsíci se uskutečnilo slosování ústřižků ze sběrného dvora odpadů za 2. čtvrtletí 2021. 3.místo – poukázku na nákup zboží v hodnotě 1000,- Kč získává růžový ústřižek s razítkem č. 66, 2. místo – poukázky na nákup zboží ve výši 1500, - Kč získává bílý ústřižek s razítkem č. 35, a 1. místo – poukázky na nákup zboží v hodnotě 2000, - Kč získává zelený ústřižek s razítkem č. 172. Ceny si výherci mohou vyzvednout po předložení výherního ústřižku do konce měsíce září na radnici.

V předškolce Klubko v Centru Mája v ulici Petra Bezruče se od září uvolní několik míst. Předškolka přijímá děti od 2 let a v malém kolektivu a rodinném prostředí je připravuje na vstup do mateřské školy. Dopolední program pro samotné děti je od 8 do 11:45 hod., odpoledne jsou různě tematicky zaměřená pro děti s rodiči. Kapacita je omezená. Více informací na facebooku Klubko Hoštka. Přihlašovat se na čísle 771 170 835, kde vám budou zodpovězeny dotazy nebo se po telefonické domluvě se můžete přijít podívat.

Město Hoštka vás srdečně zve dne 13. 8. 2021 od cca 21:00 hod. do letního kina ve sportareálu na letošní žhavou filmovou novinku "GUMP, pes, který naučil lidi žít" s Bolkem Polívkou, Evou Holubovou, Karlem Rodenem, Richardem Krajčem a dalšími. Začátek promítání je po setmění po 21:00 hod., vstup je zdarma s možností občerstvení. S sebou si vezměte něco na sezení a teplé oblečení. Představení promítá Podřipský biograf.
Rodiče s dětmi a také všichni další zájemci jsou srdečně zváni na provoz pouťových atrakcí v Hoštce u fotbalového hřiště ve dnech od 4.8 do 15.8.2021. Pro návštěvníky je otevřeno každý den vždy od 14:00 do 20:00 hod.

V tomto týdnu jste také zváni na Husovo náměstí ve Štětí na promítání Kinematografu Bratří Čadíků. V pondělí to je film MEKY a dokument 30 let Kinematografu, v úterý Mlsné medvědí příběhy, ve středu film Havel, a ve čtvrtek film 3Bobule. Začátky jsou po setmění cca ve 21:30 hod. Vstupné je dobrovolné a vybraný obnos je vždy věnován na dobročinné účely.